Kindl Gábor

Többszörös magyar bajnok és válogatott triatlonista
 

IM idő: 9:02

Maraton: 2:31

Nagyreményű válogatott triatlonistaként azzal a fájdalmas ténnyel kellett szembesülnöm, hogy már több időt töltök az orvosi várótermekben, mint az edzéseken. Permanens fáradtság, visszatérő megfázások, gyulladások, borzalmas vérképek tépázták a felkészülésemet. Ebben az időben jártam a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola vendéglátó és szálloda szakára, ahol kötelező tantárgy volt a táplálkozástan és a hozzá kapcsolódó higiéne és mikrobiológia, szerves és szervetlen kémia. Már az első órán elsüllyedtem a padban, mert már az ott hallott élettani törvényszerűségek megkerülésével próbáltam a sportéletben boldogulni. Elképesztően hasznos volt az a szigorlattal zárult három félév!

1992-ben egy kudarcos rövid távú OB után döntöttem úgy, hogy elindulok a Nagyatádi Ironman versenyen, amely véletlenül az évszázad egyik legmelegebb napjára esett. Tisztában voltam azzal, hogy a siker vagy éppen a kudarc az egészséges attitűd mellet a FRISSÍTÉSEN fog múlni. A főiskolán szerezett tudás birtokában állítottam össze a frissítési tervet, amely végül egy rendkívül mosolygós célbaérkezéshez segített! A verseny után id. dr. Herr Gyula akkori kórházigazgató főorvos úr kérdezte, hogy ez hogy is volt, én pedig lelkendezve meséltem neki a szénhidrátokról, a sóról, a vízről, a húszperces frissítési ciklusokról. Ő volt az, aki aztán azt mondta, hogy akkor most innentől kezdve minden évben eljössz ide, és a versenyt megelőző napon elmondod minden indulónak azt, amit most nekem elmondtál. Ez az „Ironman kis tudomány” kerekasztal beszélgetések megszületésének története!

Idővel egyre többen fordultak hozzám a tökéletes frissítési terv összeállításhoz nyújtott segítségért. Rendkívül frusztráló volt, hogy már képtelen voltam minden hozzám fordulónak segíteni. Ugyanakkor évről évre láttam/látom, hogy pl. Nagyatádon mennyien okoznak felesleges szenvedést maguknak a helytelen frissítéssel. Zahorecz Zsolt barátom ötlete volt egy applikáció létrehozása, amellyel sok-sok sportolónak tudunk segíteni a frissítés rendkívül komplex kihívásának a kezelésében. Amikor több mint két éve belevágtunk, nem gondoltuk volna, hogy ilyen hosszú időt fog igénybe venni egy nemzetközi szinten is versenyképes termék létrehozása. A matematika, az élettan, a kémia, a fizika olyan bonyolultan kapcsolódnak egymásba a frissítési algoritmusokban, hogy önmagunk meg sem tudtuk volna oldani az előttünk álló feladatokat. Tisztában vagyunk a felelősségünkkel, mert akik azáltal, hogy letöltik az alkalmazást és használják azt, megbíznak bennünk, mert végső soron az egészségüket és ezzel az életüket adják a kezünkbe!

 
 

Kiss Melinda

Maraton: 3:14:55

3000m: 9:56:08

Futóedzőként és szervezeti kommunikációs szakemberként, otthon lévő anyukaként kerültem az Enduraid projektbe 2015-ben amikor elkezdtek felpörögni az események és kellett egy ember aki összefogja a szálakat. A rendkívül izgalmas feladat és a termék egyedülállósága egyből megragadta a fantáziámat és az, hogy a munkámnak köze van a sporthoz csak hab volt a tortán. Kis létszámú csapatunk sok mindenen keresztülment az elmúlt időszakban, de létrehoztuk, amit megálmodtunk. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg sportolónak hasznára válik az Enduraid és sok-sok örömteli és kiegyensúlyozott versenyélményt eredményez az applikáció használata. Enduraid, made with Love!

 

Zahorecz Zsolt

1989 óta vagyok a triatlonban. Mindig arra törekedtem, hogy bajnok legyek. Néha sikerült, néha nem. Azt hittem a hőség és a sikeres versenyzés kizárják egymást. Féltem az extrém körülményektől.

Több év kihagyás után a versenypálya szélén állva fontos tapasztalatot szereztem.

2009-ben feleségem Góg Anikó hosszú távú magyar bajnoki címéhez asszisztáltam, amikor spontán szakmai kapcsolatba kerültem Kindl Gáborral. Nagyon régen ismertem, de nem a szakértőt láttam benne, hanem egy klasszis sportolót. Áttekintette a frissítési stratégiánkat, belenyúlt és változtatott. Az eredmény egy fényes győzelem. Engem meggyőzött.

Évekkel később, amikor egy innováción dolgoztam  - hát persze hogy a hűtésen – felhívott. 

 - Zsolt, lenne miről beszélnünk, vannak közös témáink. 

Mint például a szinergiák. Összeültünk, beszélgettünk. És kiderült, hogy mindketten ugyanazon dolgozunk csak más irányból. Innováció, hatékonyság a sportban. Gábor fejében volt a tudás a frissítésről, nálam a kezdeményezőkészség. Az eredmény az Enduraid. A víziónk tiszta volt. Minden sportolóhoz jusson el a tudás, hogy a versenyek teljesítése ne csupán a szerencsén múljon.