top of page

Járható vízi utak

Járható vízi utak = csodás vízi közlekedés = magas teljesítmény = mosolygós célba érkezés!


Az emberi testben az információk, az energiát adó tápanyagok, a makró-, és mikroelemek „vízi úton közlednek”! Akár a hajók a Dunán, vagy más folyó és állóvizeken. Minél alacsonyabb a vízszint, annál nehezebb a közlekedés, mert romlik a vízi utak járhatósága.


A felnőtt emberi test 55-60%-a víz, és ezen a vízen bizony komoly forgalom zajlik.


A sejten belüli folyadékterek a tavak, a sejten kívüliek a folyók. Mindegyik vízi útnak megvan a maga parancsnoka, aki ügyel az egyensúlyra, ügyel arra, hogy hatékony és dinamikus legyen a két víztér egyensúlya. Sejten kívül a nátrium a főnök, sejten belül pedig a kálium. Ahhoz, hogy ne alakuljon ki közlekedési káosz, gyors és harmonikus legyen a forgalom, fenn kell tartani a vízszintet és biztosítani kell, hogy rendet fenntartó „főnökök” a két vezérelektrolit, a nátrium és a kálium mindig megfelelő számban és arányban legyenek jelen a szervezet vízi útjain.Verseny vagy edzés közben helyes frissítéssel tudjuk fenntartani a vízi útjaink járhatóságát, a szervezet folyadéktereinek megfelelő vízszintjét és az elektrolitok mennyiségét és arányát, azaz a együttesen a HIDRATÁCIÓT. A hidratáció csökkenése sokkal közvetlenebbül és brutálisabban hat a teljesítményre, mint az energiaszint csökkenése: hiába vannak jelen a szervezetben az energiát adó tápanyagok, ha a nehezen járható vízi utak miatt lassan, nem megfelelő mennyiségben, vagy egyáltalán nem jutnak el a céljukhoz a sejtekhez!


A legfőbb csapda a hipertóniás frissítő, mert az észrevétlenül DEHIDRATÁL! Amit megiszol, vagy megeszel, az még nincs a szervezetedben! A gyomor és az egész tápcsatorna még a külvilág! A hipertóniás frissítőt a szervezet maga hígítja fel a gyomorban (vizet vonva el), illetve a tápcsatornában. Nem megfelelő frissítéssel ilyen módon lehet, még hűvös, vagy kellemes időben is dehidratálnod magad.


Az ENDURAID nem enged hipertóniás frissítőkoktélt mixelni a gyomrodba!


Te a versennyel/edzéssel foglalkozz, a frissítésre itt az Enduraid!


#sportfrissítés #versenyfrissítés #hidratáció #elektrolitok #dehidratáció #nátrium #kálium #hipotóniás #frissítésiterv #frissítés #terv #folyadék #víz


0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page