top of page

Telekom Vivicittá Félmaraton- Utolsó tanácsok

Meleg tavaszi időre számíthatunk a várt versenynapon. Felkészültél, edzett vagy, ne engedd, hogy az időjárás, a meleg megtréfáljon! Fordíts kiemelt figyelmet a hidratációra!

Könnyű reggeli elfogyasztása után biztosan nem lesz szükség szilárd, vagy gél állagú frissítőre a verseny során. Javaslatunk 2 szelet vékonyan kent vajas pirítós kevés mézzel, vagy lekvárral cukor nélküli teával, vagy ásványvízzel a rajt előtt 2-2,5 órával. A rajt előtt 5-10 perccel még elfogyaszthatsz fél müzliszeletet, vagy fél banánt 1-1,5 dl vízzel. Egy sótabletta segít megőrizni az izzadás miatt felboruló ionegyensúlyt.

Kindl Gábor a Wizz Air Félmaratonon

A táv során 6 frissítőállomás áll rendelkezésedre, melyeken víz, iso ital, banán, szőlőcukor „menüből” választhatsz. Az első és utolsó állomáson csak vizet tudsz magadhoz venni, így a középső állomásokon gondoskodj az elektrolit-, és szénhidrátpótlásról iso ital formájában.

Azt javasoljuk, hogy extra táplálékot ne vigyél magaddal, mert zavarhat a futásban az oldaladon lifegő táskaként, vagy a kezedben szorongatva görcsössé téve a mozgásod. A szervezők által biztosított frissítőtermékekkel biztosan teljesíteni tudod a távot, a „menü” nem lesz akadálya az egyéni csúcsnak! Minden állomáson kötelező inni, akkor is, ha lassítani kell, akkor is ha úgy érzed, hogy nem szükséges, akkor is ha lefröcskölöd magad, vagy lefröcskölnek! Ne feledd, amit 5 kilométernél nem pótoltál, azt 10 kilométernél már nem fogod tudni bepótolni!

Ha bizonytalan vagy, tervezd meg az Enduraid-el a személyre szabott verseny frissítésed az aktuális versenynapi időjárási körülményeket is figyelembe véve a Telekom Vivicittá Félmaratonra! Viharos körhátszelet és simogató napsütést, sikeres és vidám célbeérkezést kívánunk!


Az Enduraid csapata


277 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page