top of page

A pihenés fontossága+Enduraid újdonságok

Aki esetleg lemaradt volna a keddi FB LIVE adásunkról, azoknak most néhány pontban összefoglaljuk a lényeget.

Október és néha még a november is a pihenés időszaka, attól függően, hogy kinek mikor ér véget a versenyszezon. Fontos ez a néhány lazább hét az évben, amikor mentálisan és fizikálisan is feltöltődünk a családtagjaink és barátaink pedig belőlünk töltődhetnek fel. Ez az időszak természetesen nem arról szól, hogy teljes passzivitásba vonulunk, pusztán arról van szó, hogy ilyenkor mind az intenzitásból mind pedig a terjedelemből engedni kell.


Próbáljunk ki olyan dolgokat, amikre eddig csak vágytunk, de nem fért bele az időnkbe (pl. jóga, vagy egyéb érdekesnek vélt edzőtermi edzések) talán még találunk is olyat, amit hasznosnak vélünk és beépíthetünk a következő év edzésprogramjába.


Szintén ebben az időszakban üljünk le és értékeljük az elmúlt idényt mind a felkészülést mind pedig versenyeredményeket. Értékeljük a pozitívumokat, tanuljunk hibáinkból, mérlegeljünk, és ennek fényében tervezzük meg akár szakember segítségével a következő felkészülési és verseny időszakot.


Töltsünk (most és mindig) minőségi időt a családtagjainkkal, barátainkkal, mert az ő támogatásuk nélkül sokkal nehezebb dolgunk lenne.


Gyakran előfordul, hogy annyira benne vagyunk a heti rutinban, hogy amikor véget ér a szezon hirtelen nem tudjuk, hogy mit csináljunk a munkaidő lejárta után, mert néhány hétig nem kell edzésre mennünk. Menjünk moziba, színházba, koncertre, vacsorázni, nézzük meg a gyerkőc délutáni edzését, hétvégén is csináljunk akár egész napos programokat, esetleg maradjunk ki éjszakára. Élvezzük, hogy nem kell az edzéssel tervezni, nem kell egyeztetni, hogy mit mikor csináljunk, hanem azt tehetjük szabadidőnkben, amihez éppen ott és akkor kedvünk van.Fontos, hogy tudjunk ellazulni, ne ijedjünk meg néhány kiló plusztól, tartsuk szem előtt a mondást, hogy aki nem tud ellazulni az nem tud megfeszülni sem valamint gondoljunk arra, hogy a pihenés alatt következik be az edzések erőfeszítéseinek köszönhető fejlődés!

Szintén demotiváló lehet a pihenésből való „visszatérés”, de ilyenkor nem szabad az óránkat lesve számolgatni, hogy most akkor mennyivel is futunk lassabban, mint a szezon végén. Jó tanácsként, ilyenkor az első néhány hétben ne vigyünk magunkkal gps-t csak egy sima órát, amivel az időtartamot tudjuk mérni. Hagyjuk meg szervezetünknek a regenerálódás lehetőségét, hiszen így tudjuk az előző évhez képest egy magasabb szintről kezdeni a felkészülést.


Mi is hátradőltünk, próbáltuk értékelni az elmúlt évet és, hogy merre felé szeretnénk fejlődni, hogy az Enduraid-el történő frissítés tervezés mind az edzések mind pedig a versenyek során minél egyszerűbben kivitelezhető legyen és emellett új funkcionalitásokkal bővüljön.

  • Új landing az-az érkező felületet tervezünk az applikációban. Szebb, egyszerűbb és logikusabb nyitó oldallal fogtok találkozni

  • Bekerül a régen várt kerékpáros edzettségi szint, tehát már a kerékpárosoknak sem kell azon gondolkodni a fittségi szint megadásánál, hogy vajon mennyit tudnának futni 5 kilométeres távon

  • Szintén régóta dédelgetett fejlesztés a görgő, vagyis a benti kerékpározás, mint új sportág felvétele. (Téli alapozás!)

  • Október közepe óta az új előfizetést igénylők vagy megújítók már 14 napos ingyenes próbaidőszakra jogosultak

  • Folyamatban van a koffeines <i:am> sótabletta gyártása

  • Szintén folyamatban van race pack és kisebb kiszerelés biztosítása számotokra az <i:am> sótablettából


Pihenjetek, élvezzétek az off-season minden előnyét és új lendülettel az Enduraid új funkcionalitásaival vágjatok bele az alapozásba és az új versenyszezonba!


FONTOS! November 2-án az ENSPORT SOPRON szervezésében találkozhattok velünk 10 órakor a soproni Decathlon tárgyalótermében. Beszélgessünk a frissítésről, edzésekről, fogyásról, szénhidrátraktárakról, bármiről, amiről szeretnétek! Sose feledjétek, hogy nincs rossz kérdés!


Mindenkinek jó pihenést kívánunk!

Az Enduraid csapata


295 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page