top of page

A sztori

Frissítve: 2022. febr. 16.

Hogy indult az Enduraid?

"1997-ben, a Magyarországi Hosszútávú Triatlon versenyen egy a futópályán összeesett versenyzőt a mentő akart kórházba vinni. A férfi ekkor már több mint 10 órája fizikai aktivitást végzett. Éppen a helyszínen tartózkodtam, megkérdeztem tőle, hogy be akarja-e fejezni a versenyt? Igenlő válasz és a mentősökkel való egyeztetés után megkérdeztem, hogy mit evett és ivott az eddigiek során és az elmondottak után kiderült, hogy óvatosan és megfelelő arányban adagolt kis mennyiségű szénhidrátra és vízre van szüksége a versenyzőnek, hogy folytathassa a küzdelmet. Néhány perces felügyelt frissítés után folytatta a versenyt és sikeresen célba ért. 


Helping in the last puzzle

Már több mint 20 éve én tartom a hazai hosszútávú országos bajnokság előtti tájékoztatót a verseny frissítési tervéről, tavaly óta pedig a Keszthely Triathlon frissítési terve is az Enduraid alapelveire épül. Évről évre egyre több személyes megkeresés érkezett személyre szabott, konkrét versenyre szóló frissítési terv összeállítására. Eljutottunk addig a pontig, amikor rájöttünk, hogy automatizálás nélkül ezt a tevékenységet már nem lehetett tovább folytatni. Ettől a ponttól kezdve azon kezdtünk el dolgozni, hogy automatizált formában minél több embernek tudjunk segíteni versenyre, edzettségi szintre, távra, korra, nemre stb. való tekintettel a mosolygós célba érkezésben.”-Kindl Gábor


Mert:

Hisszük, hogy félmaraton vagy  hosszabb távú sporteseményeken elengedhetetlen a versenyfrissítés  és energia-bevitel tudatos kialakítása. Tekintve, hogy ennek megtervezése rengeteg külső és belső tényezőtől függ, nem várható el, hogy minden sportoló ismerje azokat. A frissítéshez, energia bevitelhez kapcsolódó élettani törvényszerűségek figyelmen kívül hagyása  súlyos egészségügyi problémákat, szélsőséges esetben akár halált is okozhatnak. A várt teljesítmény elmaradása, komoly kudarcélményként terhelik a sportolót és környezetét.


Te a versennyel foglalkozz, a frissítést bízd az Enduraid-re!


#frissítéstervező #lastpuzzle #versenyfrissítés #hidratáció #sópótlás #szénhidrát #nátrium #izomgörcs

0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page