top of page

Enduraid tapasztalat

36 éves múltam, 10 év kihagyás után kezdtem újra a triatlont tavaly februárban. Anno is inkább a duatlon / futóversenyek motiváltak mert az úszásom nem volt az igazi. A sportot nem hagytam abba, de teljesen más formákban űztem.

Szóval tavaly februárban jött újra a gondolat, hogy nekiállok korábbi célomnak, az Ironman távra való felkészülésnek. Nulláról építettem fel újra mindent és két hónap önálló edzés után hozott össze a sors Garas Attila edzővel, akivel azóta is profikat idéző amatőr, age group-osként készülünk. Tavalyi évben egy középtáv volt a cél, amit Tatán, négy hónapos közös munka után teljesítettem 5:28-as idővel. Idén három középtáv lesz a cél, jövőre vagy a rákövetkező évben pedig az Ironman, megfelelő fizikai, mentális és egyéb felkészüléssel, amit csak Család, munka mellett bele tudok tenni. Fokozatosság az elvem, idő, türelem, érettség kell ehhez... heti 10-13 órát edzek átlagosan, tervnek megfelelően.

Rátérve az alkalmazásra. Mikor áprilisban nekiálltam személyre szabott edzéstervvel, heti tervezéssel és értékeléssel dolgozni a céljaimért, a rutintalanságomnak köszönhetően főleg a hosszabb futások, kerékpár edzések alatt megismertem azt a bizonyos "falat" ami felborított. Természetesen okos ember más hibájából tanul, de ezeket szerintem mindenkinek meg kell élni, hogy tudja, mit nem szabad elkövetni. Elkezdtem különféle irodalmakat angol nyelven tanulmányozni, hallgattam Gábor nagyatádi előadásait és próbálkoztam. Fejlődtem a hidratációban és a táplálkozásban az edzések során, de még mindig nem volt az igazi, mert hol sok, hol kevés volt... nehéz volt megtalálni... Ekkor gondoltam egy nagyot és letöltöttem az ITunes Store-ból az alkalmazást és elkezdtem ennek megfelelően kialakítani a frissítési terveimet hosszabb edzésekre, pár hét után már mindent ennek megfelelően csináltam és bevált, működött. Nagyon hasznos, hogy több márka termékeiből lehet választani, így a sportoló ki tudja választani azt a termékcsaládot ami neki bevált, amit elvisel a szervezete.

Aztán jött életem első középtávú versenye ahol végig az alkalmazásnak megfelelően raktam össze a kerékpáron és a futás során is a tervem. Bevált, sikerült, minden korábban kipróbált termékkel működött, nem éheztem, nem szomjaztam, rendben volt minden.

Azóta is egy-egy intenzívebb és minden hosszabb edzés során alkalmazom és ezt fogom tenni ebben az évben is a versenyekre, edzésekre.

Csak ajánlani tudom minden sportolónak, futónak, triatlonosnak, mindenkinek!

Köszönöm szépen!


Vass Gergely

63 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page