top of page

Szénhidrát lemerítő

Kérdés: Edzéseken már használom az applikaciot, de versenyen két hét múlva fogom először.

Most a szénhidrát lemeritővel tervezek edzésre, minden edzésre. Nincs problémám vele. Sót is az <i:am> mineral tabsot használom.

Az lenne a kérdésem, hogy mennyi idővel a verseny előtt álljak le a lemeritő frissítéssel, és aztán a versenyig hogyan tovább ?

Simán csak normál, vagy valami feltöltést azért kellene csinálni?

Ultrákat futok, 6 órás versenyem lesz.


Válasz:Az szénhidrát-lemerítő funkció az applikáció egyik legnagyobb erőssége. Szilárd, bizonyított élettani törvényekre épül. Használd bátran a jövőben is! :)!

A szénhidrátraktárak helyreállítása a lemerítő edzést követően teljes pihenőt feltételezve 24-48 óra, attól függően, hogy mennyire szokott már hozzá a szervezet ehhez a fajta edzéshez. Esetedben, ha egy pihenő napot is tartasz a versenyt megelőzően, akkor 72 óra bőven elegendő, hogy a szervezeted a lemerítő-edzésekkel megnövelt kapacitások maximumára töltse fel a szénhidrát-raktáraidat.


Enduraid funkciók



Kérdés: Akkor ez azt jelenti Gábor, hogy elegendő 72 órával a verseny előtt leállni a lemeritovel, és a következő 72 órában csináljak feltöltést a korábbi rutinom szerint?


Válasz: Igen! Ha hétvégén van verseny, kedden legyen az utolsó lemerítő edzés.

Szénhidrát-feltöltést extra-bevitellel nem javasolnék, csak megterhelné az emésztő-rendszert, és felesleges (plussz)energia-bevitelt jelentene. A szervezeted meg fogja oldani a "szuperkompenzációt", és maximumra fogja tölteni a glikogén-raktáraidat.


Köszönöm szépen, így fogok eljárni. Egyébként kb. 1.5 hónapja használom az appot, nagyon szeretem :) .


609 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page