top of page

Iso ital készül

Bármilyen frissítőt is fogyasztasz, szeletet, gélt, gumicukrot, banánt, kekszet, vagy akár ropit, a gyomrodban minden isoitallá fog válni. Ha túl sűrű frissítőt mixeltél, akkor a szervezeted fogja felhígítani, és abból a víztartalékból a gyomrodba áramoltatni, amit egyébként kiizzadnál, átadva az izmaid által termelt hőt a környezetednek. Ez a frissítés egyik legnagyobb kihívása, hogy a gyomorba maximum izotóniás (a vérplazma sűrűségének megfelelő) frissítőt juttassunk! Miért bíznánk a keverést a gyomrunkra, mikor összeállíthatjuk a kész frissítőt a kulacsunkban is? A megoldás az iso-ital! 


Iso italpor és Kindl Gábor

Nem kis kihívás azonban, minden frissítő komponenst a megfelelő arányban bele varázsolni egy italporba, amely megfelelő mennyiségű vízben feloldva gyorsan és hatékonyan felszívódó frissítővé válik, és még az íze is kiváló!


Első kísérletünknél kiváló eredményt értünk el mind az energiasűrűséget, mind a felszívódási gyorsaságot, mind az elektrolittartalmat illetően! Fantasztikus laborteszt-eredményeket kaptunk, az ilyen termékeket vizsgáló akkreditált intézménytől, és mi rendkívül büszkék is voltunk! Csak egy apró malőr keletkezett a lelkes termékfejlesztés közben: ihatatlan ízű italt sikerült több hónapnyi fáradtságos munkával előállítanunk.

Meg kellett nyomnunk a RESET gombot, és elölről kezdeni a projektet: Megkerestük a piacon fellelhető legkiválóbb szénhidrát-alapanyagot, amely alacsony molekulaszám mellett is nagy energiasűrűséget biztosít, azaz kevés is elég belőle, hogy sportolás közben az  energia-utánpótlást biztosítsa. Ezután olyan elektrolitokat választottunk, amelyek az ízhatást nem rombolják, hanem inkább erősítik. Más ízvilágra vágyik ugyanis a sportoló edzés, vagy verseny közben mint a hétköznapi tevékenységek közben. Az iso-italunkkal arra törekedtünk, hogy a sportolás közben vágyott ízvilágot kínáljuk nektek, de jól fog esni az ital sportolás előtt és után is.


Csak szakértő ínyenceknek jegyezzük meg, hogy a szénhidrátok kiválasztásánál az átlagos glikémiás index kitüntető figyelmet kapott!


Hamarosan elérhető!


Te a versennyel, edzéssel foglalkozz, a frissítésre itt az Enduraid!


621 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page